Clădirea din Iaşi în care s-a produs vineri un incendiu puternic aparţine omului de afaceri Cristin Zămosteanu, cercetat alături de primarul Mihai Chirica într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristin Zămosteanu a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni de către procurorii DIICOT Iaşi, judecătorii Curţii de Apel revocând în cursul zilei de joi această măsură. Dosarul în care este cercetat Zămosteanu are legătură cu un alt imobil situat în centrul Iaşiului.

Clădirea în care s-a produs vineri incendiul este construită la mică distanţă de un alt imobil, acest lucru stârnind numeroase critici în oraş după ce primăria ieşeană a aprobat construcţia.

Pe de altă parte, senatorul USR de Iaşi Cristi Berea a întrebat vineri pe Facebook cine a putut să aprobe construcţia a două clădiri atât de aproape una de alta, el apreciind că în oraş este „un haos urbanistic”.

„Fără să am pretenţia că mă pricep foarte bine la arhitectură şi urbanism, mă întreb cine a putut să aprobe construcţia unei clădiri atât de aproape de o alta existentă? Acum câţiva ani, când am văzut cum se construieşte, m-am gandit fix la scenariul ăsta, cu un incendiu şi cu intervenţia pompierilor. Din păcate, astăzi scenariul s-a adeverit. Din fericire, nu sunt victime”, a afirmat senatorul Cristi Berea.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o sală de sport din municipiul Iaşi, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările care se manifestă pe circa 500 de metri pătraţi. Douăzeci de persoane au fost evacuate de la etajele superioare ale clădirii. Trei persoane au primit îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică, doar una dintre ele fiind transportată la spital. Incendiul a fost lichidat.

Un tânăr care se afla în clădirea în care s-a produs incendiul a declarat că întâi s-a simţit fum, apoi „s-a auzit o explozie puternică undeva la parter sau la etajul unu”.

Tânărul le-a povestit jurnaliştilor că se afla la etajul patru al clădirii, alături de alte persoane, şi că incendiul s-a propagat foarte rapid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.