Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dispus formarea unei comisii care să verifice respectarea procedurilor în organizarea concursului pentru manager la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, aflat în subordinea instituţiei, după ce unii candidaţi au formulat contestaţii, iar preşedintele comisiei de concurs a demisionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii CJ Sibiu, concursul de ocupare a funcţiei de manager la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda” a fost demarat prin Dispoziţia nr. 16/20.01.2017 a preşedintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi era coordonat de către Consiliul de Administraţie al unităţii medicale.

"Pe parcursul derulării procedurii, au fost formulate contestaţii de către doi dintre cei trei candidaţi, iar în data de 18.04.2017 preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, care este şi preşedintele Comisiei de Concurs, conform prevederilor legale, şi-a prezentat demisia. În consecinţă, Consiliul de Administraţie a hotărât anularea concursului”, se arată în comunicatul de presă.

În consecinţă, preşedintele CJ Sibiu a emis o decizie pentru numirea unui manager interimar, în persoana medicului Radu Moldovan, până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de şase luni.

Daniela Cîmpean a iniţiat, totodată, un proiect de hotărâre privind constituirea unei "comisii speciale de analiză şi verificare a respectării procedurilor în organizarea şi derularea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul de Psihiatrie”.

"Comisia este formată din trei consilieri judeţeni (câte unul de la PNL, PSD şi FDGR), un consilier juridic din aparatul de specialitate al CJ şi un jurist din cadrul Serviciului Administraţie Publică Locală şi Coordonare Spitale al CJ”, se mai arată în comunicat.

Proiectul de hotărâre este pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean din 27 aprilie, iar termenul de finalizare a raportului este până la finalul lunii mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.