Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi afirmă că noul terminal al Aeroportului Internaţional Iaşi a ajuns la un stadiu de execuţie de 95 la sută, urmând a deveni operaţional anul viitor. Acesta are o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noul terminal al Aeroportului Internaţional Iaşi a ajuns la stadiul de execuţie de 95 la sută! Lucrările la terminalul T4 au intrat în linie dreaptă şi mai este doar un pas până la finalizarea celui mai complex proiect cu fonduri europene, implementat vreodată la  Aeroportul Iaşi”, arată reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Astfel, T4 are o suprafaţă desfăşurată de peste 31.000 de metri pătraţi, trei niveluri (subsol, parter, etaj) şi o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an. În noul terminal care va deservi zborurile internaţionale, vor funcţiona 20 de birouri check-in, opt sisteme self check-in, cinci filtre de control securitate + 1 VIP, trei porţi la Sosiri, şapte porţi de îmbarcare Plecări, un salon VIP Lounge şi unul de Business Lounge.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit CJ Iaşi, noul terminal va deveni operaţional anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.