Conducerea Consiliului Judeţean Galaţi anunţă, joi, aprobarea unei părţi din documentaţia tehnică a proiectului construirii unui nou spital în judeţ, o unitate care va avea 6 etaje, 20 de săli de operaţie şi 375 de paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului JUdeţean Galaţi, Costel Fotea, a fost aprobată o parte din documentaţia tehnică a proiectului care prevede ridicarea unui spital nou, investiţie care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fiind făcute demersuri pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

"Galaţiul are mare nevoie de o astfel de investiţie şi voi lupta până la capăt ca acest spital să fie construit, ceea ce va îmbunătăţi şi mai mult calitatea serviciilor medicale. Această uriaşă investiţie va rezolva problemele stringente ale unităţii sanitare, precum şi cea a spaţiilor adecvate pentru Terapie Intensivă sau Blocul Operator", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Noul spital va avea şase etaje şi aceeaşi înălţime cu actualul corp de clădire al Spitalului Judeţean, o suprafaţă desfăşurată totală de peste 96.000 de metri pătraţi, 20 de săli de operaţie şi 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi şi 61 de paturi pentru secţia ATI.

Conform proiectului, în noul spital vor exista Blocul Operator, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, spaţii pentru spitalizare de zi, secţia de Chirurgie Toracică, secţia de Neurochirurgie, secţia de Chirurgie Plastică, spaţii pentru intervenţii de microchirurgie reconstructivă, secţia de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină şi multe alte spaţii tehnice.

Valoarea estimată de specialişti pentru această investiţie este de aproximativ 200 de milioane de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.