Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, luni, două proiecte care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea ambulatoriilor de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” şi de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, urmând să depună cereri pentru finanţarea din fonduri europene a investiţiei de 8,8 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, în şedinţa ordinară desfăşurată luni, două proiecte de hotărâre iniţiate de preşedintele Alin Tişe, vizând extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca şi a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Totodată, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici şi cheltuielile legate de aceste proiecte.

”Continuăm să investim masiv în sănătate întrucât ne dorim să asigurăm cele mai bune condiţii pentru un act medical de înaltă calitate. Valoarea acestor două proiecte majore, pentru care intenţionăm să folosim fonduri europene nerambursabile, este una semnificativă, de peste 8,8 milioane de euro”, a afirmat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Conform studiului de fezabilitate întocmit, lucrările propuse în cazul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” vizează extinderea acestuia într-un corp de clădire care va fi construit în partea de vest a incintei. Acest corp de clădire va fi conectat cu pavilionul 2, unde se află ambulatoriul spitalului, printr-o pasarelă sau tunel subteran, în funcţie de soluţia stabilită prin proiectul tehnic. Noua clădire va cuprinde la subsol spălătoria, vestiare pentru personal şi spaţii de depozitare; la parter şi etaj spaţii pentru investigaţii medicale, cabinete medicale, săli de tratamente pentru consultaţii în regim ambulatoriu; la etajul tehnic spaţii pentru echipamentele clădirii.

Valoarea totală propusă a acestei investiţii este de 23.566.591,07 lei (TVA inclusă), proiectul urmând a fi depus spre finanţare până cel târziu în 30 mai, în cadrul Programului Sănătate al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Proiectul referitor la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase vizează construirea unei infrastructuri care să asigure optimizarea accesului, cu şanse egale, al populaţiei eligibile la Programe de screening şi consultaţii preventive, precum şi investigaţii complexe pentru un diagnostic precoce.

Astfel, lucrările de construire a Centrului Integrat de Screening şi Prevenţie vizează extinderea pe verticală a corpului A cu o structură nouă care va avea legătură directă cu corpul B al Ambulatoriului Integrat. Structura funcţională a noii construcţii este compusă din zonă destinată Cabinetelor de Screening şi prevenţie – 6 cabinete de consultaţii, sală de aşteptare, grup sanitar; zonă de spitalizare de zi - 2 cabinete de consultaţii, săli de tratament, vestiare, birouri, grup sanitar şi o zonă de relaxare în aer liber pe terasa nou creată la nivelul etajului II.

Valoarea totală a investiţiei este de 20.377.421,52 lei (TVA inclusă), finanţarea urmând a fi solicitată tot prin Programul Sănătate, până cel târziu în 30 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.