Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricţionată în Piaţa Unirii din Capitală, începând de marţi, anunţă Primăria Sectorului 4, care precizează că restricţia nu se aplică mijloacelor de transport public aparţinând STB, precum şi autospecialelor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Măsura vizează protejarea Planşeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de astăzi, 28 martie a.c.,circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricţionată, în Piaţa Unirii.Conform noului plan de reglementare aprobat, maşinile mai sus menţionatenu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moşilor – Str. Colţei – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărăşeşti. Exceptate de la această restricţie sunt mijloacele de transport public aparţinând STB, precum şi autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă, transmite Primăria Sectorului 4.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificaţiile:„accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5tone cu adiţionalul – cu excepţia mijloacelor de transport public, STB” şi „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5tone”.

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an şi vizează protejarea Planşeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Recomandarea specialiştilor privind restricţionarea circulaţiei rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piaţa Unirii a avut la bază şi identificarea celor două tasări ale sistemului rutier,evidenţiate în luna ianuarie a acestui an în zona Pasajului rutier Unirii (la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu), precum şi în zona Planşeului Unirii (la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi strada Halelor).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.