Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi în spital se vor putea trata peste 800 de persoane pe zi”. Şeful Executivului a mai precizat că spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După 15 ani în care românii au tot aşteptat construirea spitalelor regionale, iată, în nicio lună, acest guvern reuşeşte să spele această ruşine naţională şi să dea drumul, în sfârşit, construcţiei spitalelor regionale. Pe 28 februarie, aici, în această sală, am semnat contractele pentru spitalele regionale de la Iaşi şi Cluj, iar astăzi semnăm contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgenţă, de la Craiova. Spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi va oferi servicii de asistenţă medicală de înaltă complexitate, utilizând tehnologii de ultimă generaţie pentru diagnostic şi tratament. Spitalul regional va putea trata peste 800 de persoane pe zi”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova – faza 1.

Prim-ministrul a mai spus că „cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj şi Craiova, vor însemna un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Practic, vorbim de o investiţie de peste 2 miliarde de euro. Iată, cum, după 30 de ani, acest Guvern începe să schimbe lucrurile şi în sistemul medical. Avem spitalele finanţate prin PNRR şi investiţii de miliarde de lei în renovarea şi deschiderea de noi şcoli. Sper ca şi constructorii să înţeleagă că aşteptarea românilor a ajuns la limita puterilor şi că este necesar ca termenele de execuţie să fie respectate întocmai”, a adăugat Ciolacu.

El a evidenţiat, din nou, că în calitate de premier rămâne prioritat domeniul sănătăţii.

„Am spus încă din prima zi a mandatului de premier că Sănătatea este una dintre priorităţile mele şi am lucrat alături de echipa de miniştri pentru a debloca nu doar investiţiile în Sănătate, dar şi, doar în acest an, peste 10.000 de posturi în sistemul de sănătate. Trebuie să schimbăm definitiv faţa spitalelor din România şi să asigurăm servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a conchis Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii Alexandrul Rafila a declarat că Primăria Craiovei a jucat un rol important în realizarea procedurilor necesare semnării contractului.

„Realizarea proiectului tehnic al acestui spital a necesitat foarte multă muncă şi aprobări din partea Primăriei din Craiova. Şi, în mod evident, responsabilitatea pentru sănătatea comunităţii a făcut, bineînţeles, ca participarea să fie deplină şi să putem să devansăm termenul aşteptat pentru acest spital regional”, a explicat Rafila.

Acesta reamintit, că ţara noastră are, în prezent, o infrastructură spitalicească în dezvoltare rapidă, prin proiectele demarate din banii europeni, prin fonduri prevăzute în PNRR, cât şi din alocările de la buget.

„Ne dorim ca aceste lucruri să fie finalizate şi pacienţii din România să aibă acces la servicii de sănătate. E vorba despre responsabilitate, profesionalism şi foarte multă muncă, lucrurile acestea cred că sunt definitorii pentru Guvernul României”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a spus prin realizarea investiţiilor este obţinută încrederea cetăţenilor.

"„Este un moment care închide o etapă şi deschide altă etapă. Practic, în această zi închidem etapa contractării, pe de-o parte, a spitalelor regionale, pentru finanţarea acestor trei spitale regionale, pe de altă parte a contractării execuţiei pe fiecare dintre cele trei spitale regionale. E foarte important momentul, pentru că, de fapt, este timpul pentru un nou angajament, acela că spitalele regionale să fie realizate în termenele asumate sau, dacă se poate, chiar şi mai repede, gradul de aşteptare este ridicat. Până la urmă încrederea cetăţenilor se realizează prin fapte, prin realizarea de investiţii”, a afirmat Câciu.

Ministrul PSD a amintit că şapte miliarde de euro sunt disponibile pentru investiţii în Sănătate, bani din PNRR, fonduri europene din Programul de Sănătate, cât şi fonduri dintr-un nou program care văr fi aprobate săptămânile următoare, privind infrastructura spitalicească la nivel de municipii, oraşe şi judeţe, în valoare de 2,6 miliarde de euro.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.