Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat când va emite Guvernul ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim în agricultură, construcţii şi industria alimentară, că proiectul de act normativ va fi adoptat după ce vor fi discuţii cu partenerii sociali. „Cu o certitudine de 100% când va fi introdus CASS, nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important”, a mai spus şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După ce vom discuta cu partenerii sociali. Cu o certitudine de 100% când va fi introdus CASS, nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat când va fi adoptată ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim din construcţii, agricultură şi industria alimentară, după vizita de luni la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative-CAMPUS, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în contextul deschiderii noului an universitar.

Pe 25 septembrie, când Executivul a adoptat proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care şi-a asumat ulterior răspunderea în Parlament, purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin anunţa că va fi emisă separat o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură, „pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă”.

Totuşi, la începutul şedinţei de joia trecută a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Executivul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, însă din calculele prezentate de Ministrul Finanţelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea şi că nu este de acord cu acest lucru. Prin urmare, a mai precizat Ciolacu a decis să scoată de pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care vizează aceste categorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.