Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că iniţiativa legislativă privind pensiilor speciale adoptată, miercuri, de către Senat conţine amendamente „corecte, legitime şi de bun simţ”, care nu ar mai trebui să ridice probleme în ceea ce priveşte constituţionalitatea proiectul de act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Urmează săptămâna viitoare să fie trecute prin Camera Deputaţilor. Am şi avut discuţia cu domnul preşedinte Simonis (preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor - n.r.), ca şi urgenţă legislativă. Este posibil să fie din nou atacată. Trăim în democraţie şi într-un stat de drept. Din punctul meu de vedere, în acest moment, nu ar trebui să mai existe nicio problemă. Toate modificările sunt unele corecte, legitime şi de bun simţ”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri după lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”.

Şeful Executivului a aproximat că proiectul d elege privind pensiilor generale va trece prin Parlament până la finalul acestui an.

„Urmează legea pensiilor generale. Avem primele simulări făcute cu Banca Mondială şi adaptări după discuţiile tehnice. E un întreg proces şi un întreg angrenaj care lucrează. Şi vom conveni asupra primei forme a primului pachet pe care îl înaintăm Comisiei Europene, fiindcă dorim, normal, să îndeplinim şi jalonul din cererea de plată numărul 4. Eu cred că, până la sfârşitul anului, cu un pic de aplicare, mai ales că închidem un capitol, cel cu pensiile speciale, vom reuşi să trecem prin Parlament”, a completat Ciolacu.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 89 de voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi o abţinere, modificările la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, pentru punerea actului normativ în acord cu decizia Curţii Constituţionale, după ce iniţiatva legilativă a fost respinsă de către judecătorii constituţionali. Senatul este primul for sesizat pe proiectul de lege, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Biroului permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca raportul comisiilor de constituionalitate, buget şi muncă ale Camerei să emită raportul pe proiectul privind pensiile speciale până luni, ora 14.00. Iniţiativa legislativă va intra la vot final tot în plenul de luni, ora 17.00, a mai hotărât conducerea Camerei.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.