Premierul Marcel Ciolacu afirmă, întrebat despre faptul că 165.000 de persoane nu mai apar ca asigurate în sistemul de sănătate, că a fost o problemă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care va fi remediată cât se poate de repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la Roma, despre faptul că 165.000 de oameni nu mai apar ca asiguraţi în sistemul de sănătate.

”Presupun că totuşi nu toţi cei 165.000 au fost la spitale… să nu dăm o ştire că 165.000 de români s-au dus la spitale şi nu au putut fi trataţi. Am înţeles că a fost o problemă în interiorul Casei şi o remediază cât pot de repede. Ce mă bucur, că actualul vicepreşedinte, pe atunci era preşedinte interimar la Casa, a reuşit să nu pierdem o sumă importantă de bani din banii europeni pe digitalizare”, a replicat premierul.

El a vorbit despre digitalizarea CNAS.

”Haideţi să fim corecţi, este aceeaşi situaţie ca la ANAF. De 32 de ani nu vrem să facem digitalizarea nici la Casa de Sănătate şi nici la ANAF. De ce? Ştim cu toţii. Eu v-am promis că după 32 de ani o să pornesc digitalizarea ANAF-ului, lucru pe care l-am început şi o să vedeţi că până în aprilie, până la finele primului trimestru fiscal o să fie mult mai bine decât până acum. Iar la Casa de Sănătate mă voi ţine săptămânal, la fel cum am făcut şi cu ANAF, până se va înţelege foarte clar că de aceaastă dată România are nevoie de… Am pornit şi la Ministerul Muncii, unde iarăşi avem 924.000 de persoane cu dizabilităţi, la fel cu persoanele din azile, nimeni nu are niciun sistem integrat, s-a pornit şi acolo cu doamna ministru, chiar cu companii româneşti, unele chiar voluntare”, a detaliat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.