Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le răspunde studenţilor nemulţumiţi că, după ce luni de zile au învăţat online, sunt acum nevoiţi să meargă fizic la şcoală şi se confruntă cu dificultăţi financiare în a-şi asigura cazarea în centrele universitare. Răspunzând unei întrebări legate de acest subiect, Cîmpeanu anunţă că din anul universitar viitor vor exista standarde de calitate pentru fiecare domeniu de învăţământ superior, care vor stabili ce activităţi pot fi parcurse online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca ministru al Educaţiei, am datoria şi avem datoria să susţinem procesul de modernizare a învăţământului superior, beneficiind de avantajele pe care le-am obţinut în această perioadă de criză sanitară, din perspectiva digitalizării. Ca ministru al Educaţiei, am anunţat că vom iniţia o Ordonanţă de Urgenţă prin care activităţile dezvoltate prin mijloace electronice, informatice şi de comunicaţii specifice să poată fi incluse în programele de studiu din România. Vom crea cadrul legal – şi asta se va întâmpla foarte rapid – odată cadrul legal creat, este vorba de recunoaşterea diplomelor româneşti şi de nevoia de elaborare a unor standarde de calitate diferenţiat pe fiecare domeniu (...) deci va trebui să avem un set de standarde elaborate de ARACIS pe fiecare domeniu. Acest lucru se va face şi va fi urmare a unei obligaţii legale promovate prin Ordonanţă de Urgenţă. Acest lucru necesită timp, pentru că este vorba de sute de astfel de standarde. Doar la nivel de master avem 78 de domenii, pentru fiecare domeniu ARACIS (...) va trebui să analizeze care este procentul activităţilor care vor fi derulate online. Acest lucru va trebui să fie realizat cu celeritate, termenul la care ne gândim este de 90 de zile. În acest fel, la începutul anului universitar 2022-2023, fiecare universitate va avea un set de standarde pentru că avem datoria către studenţii români să nu aruncăm în aer un sistem de învăţământ superior şi să le oferim un proces didactic de calitate. Calitate se poate face doar prin intermediul standardelor de calitate care sunt atributul ARACIS, acest lucru se va întâmpla”, a declarat Sorin Cîmpeanu sâmbătă.
Liga Studenţilor Iaşi a anunţat, săptămâna trecută, că a depus plângere la DNA împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu, studenţii reclamând presiunile pe care ministrul le-ar fi făcut la adresa universităţilor pentru revenirea la cursuri în format fizic.
"Liga Studenţilor (LS IAŞI) a depus o plângere penală la DNA - structura centrală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru presiunile exercitate asupra universităţilor în vederea revenirii intempestive la activitatea didactică în format fizic (on-site), cu încălcarea normelor legale în vigoare şi a predictibilităţii organizării activităţii academice", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de către Liga Studenţilor Iaşi.
Studenţii reclamă lipsa unor soluţii "pertinente" care să vină în sprijinul lor, tinerii fiind obligaţi să îşi găsească în timp record un loc de cazare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.