Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că a convocat la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece şi a dat asigurări că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Ministrul a mai spus că nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”, a transmis Cîmpeanu pe Facebook.
 
Ministrul afirmă că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.
 
”În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a spus ministrul Educaţiei.
 
El a precizat că aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.
Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia, mai arată ministrul.
”Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, mai menţionează Sorin Cîmpeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.