Jurnalistul Charlie Ottley a vorbit luni, în conferinţa în care a anunţat finalizarea filmului de prezentare a judeţului Timiş, despre surprinderea pe care a avut-o atunci când a descoperit judeţul Timiş, despre care ştia că este doar o câmpie, descoperind sate frumoase, meşteşugurile, diversitatea culturală, care este uimitoare. ”Iubesc faptul că toată lumea se înţelege cu toată lumea”, a afirmat Ottley. El a apreciat că turismul viticol poate fi mai dezvoltat şi că un drum al vinului pentru ciclişti şi autobuze care să ducă turiştii pe la podgorii, atunci când ajung în oraş ar fi o perspectivă interesantă pentru viitor. De asemenea, el a afirmat că a rămas, totuşi, cu un gust amar, când a văzut izvoare de apă termală închise, dând ca exemplu modul în care Budapesta a valorificat izvoarele geotermale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am fost cu adevărat surprins. Am venit aici pentru că ştiu Timişoara, e un oraş foarte frumos şi iubesc faptul că a trecut prin transformări fabuloase, prin redarea multor spaţîi oamenilor cu zone pietonale, cu opera şi teatre minunate, cu multe restaurante frumoase şi aşa mai departe. Dar judeţul Timiş a fost pentru mine o experienţă nouă. Am condus prin diferite zone de câmpie în care nu m-am oprit să explorez şi făcând aceste filme parcă am deschis ochii. Sunt atâtea sate frumoase aici, meşteşugurile, diversitatea culturală din Timiş este uimitoare. Şi iubesc faptul că toată lumea se înţelege cu toată lumea. În alte zone din România mai sunt confruntări ale culturilor, dar aici avem unguri, germani, români, romi, şi chiar pare să existe o coeziune socială şi diversitate culturală pe care o găseşti în sate, dar şi aici la oraş. De asemenea, am văzut că sunt dealuri şi chiar munţi mai mici, şi eu credeam că este doar câmpie. Am descoperit cascade, păduri, lacuri şi urşi în judeţ, dar şi multe meşteşuguri, cum am mai spus. De exemplu, turismul viticol, poate fi mai dezvoltat mai mult decât este deja în prezent. Poate cineva îmi va spune că există deja, dar eu cred că un drum, al vinului pentru ciclişti, şi autobuze care să ducă turiştii pe la podgorii, atunci când ajung în oraş ar fi o perspectiva interesantă pentru viitor”, a precizat Ottley.
 
Realizatorul filmului de promovare al judeţului Timiş a rămas, totuşi, cu un gust amar, când a văzut izvoare de apă termală închise.
 
„Am observat cu tristeţe că am trecut pe lângă izvoare cu apă termală care sunt închise. Nu ştiu dacă aţi fost la Budapesta să vedeţi ce au făcut acolo cu apele termale, dar cred că oportunităţile pentru un turism al sănătăţîi aici în Timiş ar fi mari dacă aceste izvoare de apă termală vor fi deschise şi amenajate. Aveţi ape geotermale multe aici în Timiş şi oamenii ar putea veni de peste tot din Europa să se trateze sau să meargă la un spa. Această este doar un alt avantaj al judeţului Timiş şi sper că acest domeniu să se dezvolte în viitor. A fost minunat să vedem şi mănăstirile de aici. Acel drum, care este un mini Transfăgărăşan a fost foarte distractiv să îl filmăm, chiar şi atunci când am realizat „Flavours of România”, deci l-am experimentat de 2 ori. În concluzie, sper să placă tuturor filmele pe care le-am realizat”, a mai adăugat Ottley.
 
Cunoscutul realizator de filme documentare a precizat că îi este greu să aleagă un singur loc preferat, în Timiş şi că ideea clipului pe care l-a realizat este aceea de a atrage cât mai mulţi turişti nu doar în Timişoara, ci în întreg judeţul.
 
„Ideea filmului a fost să arătăm toate aspectele diferite ale turismului, lucrurile care ar putea să îi convingă pe turiştii străini să vină aici, dar şi pe oamenii din alte colţuri ale României, să vină în Timiş, să experimenteze toate activităţile care se pot face aici. Cred că este foarte greu să recomand un anumit loc. Mesajul cel mai important este că Timişul are foarte multe de oferit turiştilor, nu doar oraşul. Oraşul este frumos, dar în judeţ poţi să faci o excursie de o zi pe dealuri, poţi să mergi cu bicicletă pe multe. Mi-aş dori să văd cum se dezvoltă excursiile călare, pentru că am mers pe la grajduri în unele zone şi am văzut că nu este nimeni care să organizeze plimbări excursii pe cai, plimbări cu căruţă, dar sunt atât de multe spaţii deschise la sate şi multe drumuri sau cărări pe care oamenii le pot străbate”, a mai subliniat Charlie Ottley.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.