Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, proiectul care prevede trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), în scopul dezvoltării unei bănci de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii generali au aprobat în unanimitate, în cadrul şedinţei de joi, propunerea primarului Capitalei, Gabriela Firea, privind înfiinţarea băncii de alimente.

”Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are nevoie de un spaţiu pentru înfiinţarea unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în îndustria alimentară, centru de zi. Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adica o locaţie  pentru preluarea, depozitarea şi distribuirea alimentelor oferite de producători şi marile lanţuri de retail categoriilor de persoane nevoiaşe, care ar putea beneficia de aceste alimente”, a spus Gabriela Firea.

Proiectul este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei iniţiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor şi distribuitorilor, cât şi la nivelul populaţiei în general, mai arată reprezentanţii Primăriei.

Ei precizează că, pentru o parte din activităţile băncii de alimente, DGASMB va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociaţiei Europene a Băncilor de alimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.