Un cetăţean pakistanez a fost declarat indezirabil în România, pentru o perioadă de zece ani, fiind acuzat de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi propagandă extremistă în favoarea unei grupări teroriste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Serviciului Român de Informaţii (SRI), la sesizarea Serviciului, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a unui cetăţean pakistanez care avea drept de şedere în ţara noastră pe termen lung şi care a intrat în atenţia Serviciului în 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta se afla într-un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă.

(...) S-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale (...) Concret, străinul s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente. Promovarea unor idei, concepţii şi atitudini specifice entităţii teroriste conduce la intensificarea activităţilor propagandiste în mediul coreligionarilor din România, accelerând riscul radicalizării acestora. Totodată, permite constituirea unor nuclee fanatizate de susţinători ai obiectivelor promovate de entitatea teroristă, capabile să acorde sprijin eventualelor elemente extremiste din exterior sau chiar să acţioneze direct la comanda acestora, afirmă SRI.

Străinul nu se mai află pe teritoriul României.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.