Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi, că activitatea gripală a continuat trendul descendent şi în ultima săptămână, având o intensitate scăzută, cu răspândire locală doar în unele judeţe. Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în scădere faţă de perioada anterioară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activitatea gripala continuă trendul descendent, având o intensitate scăzută, răspândire locala în unele judeţe din zona de centru a ţării şi cazuri sporadice în restul ţării”, a transmis, joi, CNSCBT.

De asemenea, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (grripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 68.425, cu 6.3% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”S-au înregistrat la nivel naţional 279 cazuri de gripă clinică. Având în vedere informaţiile rezultate din analiza datelor epidemiologice, se concluzionează că evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic”, a mai transmis CNSCBT.

De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal.

Epidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate 54 de decese provocate de gripă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.