Un centru de tratare a sclerozei multiple a fost deschis la Spitalul Judeţean Galaţi, fiind singurul din zonă. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, în subordinea căruia funcţionează unitatea medicală, a precizat că deja au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află şi alţi pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat, joi, înfiinţarea primului centru de tratare a sclerozei multiple din regiune.  

”Astfel, pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă, boală neurologică care afectează sistemul nervos central, nu mai trebuie să se ducă la Bucureşti sau Iaşi pentru a primi tratamentul de care au atâta nevoie. Acum, tratamentul se poate face şi la Galaţi, în cadrul Centrului de Scleroză Multiplă de la Spitalul Judeţean”, a transmis Fotea.  

POtivit acestuia, pacienţii sunt incluşi în Programul Naţional de Tratament al Bolilor Neurologice, iar acum, pe lângă diagnosticarea bolii, medicii specialişti de la Galaţi pot prescrie tratamentul necesar sau pot administra în cadrul spitalului medicamentele de care au nevoie pacienţii, în funcţie de evoluţia sau severitatea clinică a acestei boli neurologice. 

"Deja au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află şi alţi pacienţi, mai ales că centrul este singurul din această zonă a ţării", a mai declarat Fotea. 

Potrivit acestuia, pe lângă tratarea sclerozei multiple, medicii neurologi gălăţeni realizează şi proceduri de tromboliză în cazurile de accident vascular cerebral şi tratează, cu ajutorul imunoglobulinelor, şi alte boli neurologice rare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.