Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Florina Stoian, şi cele două adjuncte ale acesteia, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, care vineri seară au primit prin fax calificative "nesatisfăcător” la evaluarea făcută de comisia ministerială pentru anul 2016-2017 au mers să se plângă noului ministru al Educaţiei, solicitându-i documentele oficiale cu rezultatele evaluărilor, pentru a le putea contesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi inspectori generali şii adjuncţi din ţară, în special din rândul celor demişi în vara anului trecut de către fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, dar care au fost repuşi în funcţii după ce au câştigat în instanţă suspendarea deciziilor, reclamă că au primit prin fax, vineri seară, fise de evaluare care nu le-ar aparţine. Ei susţin că în urma acestor evaluări au fost notaţi cu "nesatisfăcător", motiv pentru care vor depune contestaţii la Ministerul Educaţiei. Astfel de situaţii sunt la Buzău, unde toate cele trei şefe ale ISJ au fost notate cu "nesatisfăctor", dar şi la Brăila, în Mehedinţi, în Arad sau în Vrancea.

Conducerea ISJ Buzău susţine că a primit prin fax, vineri, după ora 22.00, rezultatele unei evaluări a activităţii, fiind vorba despre un document nesemnat şi nedatat.

"Aceste decizii se referă la perioada 2016-2017 pe activitatea managerială. În opinia noastră, tot ceea ce am făcut în această perioadă nu justifică rezultatele acestei evaluări, dat fiind că nu am avut contestaţii, procese sau alte disfuncţionalităţi în activitatea desfăşurată. Marţi am mers la domnul ministru şi i-am solicitat să ne comunice calificativul ca să putem contesta această evaluare şi să ţină cont să se evalueze corect aceste documente. Aşteptăm comunicarea scrisă pentru a depune contestaţia la minister pentru că noi nu am primit decât un punctaj al acestor evaluări nesemnat, nedatat venit prin fax vineri seară după ora 22.00. Apoi vedem ce se va întâmpla, dacă rămâne acelaşi punctaj ne va revoca dacă nu vom rămâne pe post”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

Atât Florian Stoian, cât şi adjunctul Nela Wamsiedel spun că dacă în urma contestaţiilor nu se vor revizui rezultatele evaluării, atunci îşi vor căuta dreptatea în instanţă.

"Am completat această fişă de evaluare şi vreau să vă spun că eu mi-am acordat 95 de puncte şi aferent la aceasta am prezentat un raport argumentativ scanat si prezentat pe CD. Când am aflat că am calificativ nesatisfăcător, am avut un şoc pentru că de la 95 să cobor la 69 am crezut că este pur şi simplu o glumă. Mai mult, fişa cu punctajul cu autoevaluarea a dispărut şi este o fişă doar cu punctajul acordat de dumnealor. Nu mă tem de asta, ştiu că mi-am făcut treaba şi în istoria ministerului nu au existat astfel de calificative. Dacă nu se va rezolva prin contestaţie, voi merge în instanţă şi acolo cu siguranţă cineva va plăti pentru toată această durere care mi-a fost pricinuită. Eu nu o să accept ca după 30 de ani de muncă cu performanţe să plec din instituţie cu acest calificativ ruşinos”, a declarat inspectorul general adjunct Nela Wamsiedel.

Celălalt adjunct, Daniela Palcău, spune că ea a fost depunctată la capitolul relaţii cu presa şi comunicare şi nu ştie cum a fost făcută această evaluare.

"Sunt depunctată la capitolul relaţii cu presa şi comunicare, dar nu stiu cum au ajuns la această evaluare, mai ales că la controalele pe care le-am avut de la Corpul de control al ministerului şi la toate celelalte verificări de peste an am primit calificativ foarte bine. Nu mi se pare normal şi categoric lucrurile nu vor rămâne aşa”, a declarat inspectorul general adjunct Daniela Palcău.

Potrivit celor trei inspectori generali, rapoartele de evaluare au fost trimise la ministerul de resort în luna august a anului trecut, iar în mod normal, din experienţa anilor trecuţi, rezultatele veneau cel târziu în luna noiembrie.

Florina Stoian, alături de alţi 13 şefi de inspectorate şcolare din ţară, a fost demisă din funcţie în august 2017, de către fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop. Ea a contestat în instanţă decizia, a obţinut suspendarea acesteia şi a revenit pe post două luni mai târziu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.