Cei doi pacienţi ucraineni internaţi la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi sunt în stare stabilă, au transmis, joi, reprezentanţii unităţii sanitare. Ei au fracturi de membre, urmând să continue tratamentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După investigaţiile efectuate de echipa multidisciplinară a spitalului s-a constatat că pacienţii prezintă fracturi de membre, stabilizate temporar. Ei sunt internaţi în compartimentul ortopedie-traumatologie, urmând să se continue tratamentul chirurgical al patologiei traumatice şi monitorizarea riscurilor asociate", a transmis, joi, maiorul Florentin Cîrstea, ofiţer de informare şi relaţii publice al Spitalului Militar din Galaţi.

Cei doi pacienţi, mamă şi fiu, de de 44 ani şi respectiv 19 ani, au fost preluaţi de echipajele SMURD Galaţi şi aduşi la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" miercuri după-amiază.

De asemenea, potrivit Prefecturii Galaţi, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 3.246 cetăţeni ucraineni (1.891 prin PTF Galaţi rutier şi 1.355 prin PTF Oancea) şi niciuna dintre aceste persoane nu a solicitat azil.

În cazul în care vor exista cereri de azil din partea cetăţenilor veniţi din Ucraina, în judeţul Galaţi sunt disponibile 211 locuri,  din care 2 sunt ocupate.

Totodată, în judeţul Galaţi au fost cazaţi 1.219 migranţii aflaţi în tranzit, astfel:

- în cadrul blocului M11 pus la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi sunt cazate 117 persoane, imobilul fiind ocupat la capacitate maximă;

- în cadrul Bazei Siderurgistul sunt cazate 27 de persoane, imobilul fiind ocupat la capacitate maximă;

- în cadrul căminelor studenţeşti aparţinând Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi 560 de locuri, din care 560 ocupate;

- în cadrul internatelor şi sălilor de sport aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi - 337 de locuri, din care 242 ocupate;

- în cadrul pensiunilor şi ONG-urilor din judeţul Galaţi care şi-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiaţi - 336 de locuri, din care 273 ocupate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.