Curtea Constituţională a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată sesizarea de neconstituţionalite formulată de către Avocatul Poporului la legea pentru modificarea art. 2 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Astfel, CCR a reţinut că „realizarea serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân prin persoane juridice şi asociaţii sau fundaţii din domeniul protecţiei animalelor nu creează un paralelism legislativ prin raportare la Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, conform comunicatului de presă al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În esenţă, Curtea a reţinut că realizarea serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân prin persoane juridice şi asociaţii sau fundaţii din domeniul protecţiei animalelor nu creează un paralelism legislativ prin raportare la Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, întrucât aceasta din urmă nu este în vigoare”, arată comunicatul de presă al CCR.

De asemenea, judecătorii CCR au argumentat că „legea criticată creează premisa participării entităţilor din domeniul protecţiei animalelor la îndeplinirea serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân, cu întrunirea exigenţelor de calitate a legii”, potrivit sursei citate.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.