Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea prin care incitarea la ură, violenţă sau discriminare împotriva unei persoane este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Şeful statului a reclamat că nu există prevăzute criterii clare de incriminare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa din 15 septembrie 2021, Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia formulată de Preşedintele României şi a constatat că sunt neconstituţionale dispoziţiile art.I din Legea pentru modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal”, a transmis, miercuri, Curtea Constituţională.  

Decizia magistraţilor constituţionali este definitivă.  

În 21 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR asupra legii pentru modificarea art. 369 din legea 286/2009 privind Codul penal.  

Modificările actului normativ prevăd că incitarea la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pentru că face parte dintr-o anumită categorie este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă, însă şeful statului a criticat că nu există criterii clare privind incriminarea acestor fapte.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.