Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) analizează cazul bebeluşului mort la scurt timp după ce a fost scufundat în cristelniţă, urmând a fi luate măsurile necesare după discuţii cu preotul dar şi cu cei prezenţi în biserică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii ASR afirmă, într-un comunicat de presă, că au primit cu multă durere şi tristeţe în suflet ”vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor.”

”Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinţei pentru părinţii, naşii, familia şi comunitatea sa, care i-au aşteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor precizează că a luat deja legătura cu preotul slujitor şi cu cei prezenţi la botez, pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie şi a decide măsurile necesare.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă a murit luni dimineaţă, în jurul orei 6:00, relatează Monitorul de Suceava. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.

Copilul a fost creştinat duminică la biserica Zamca, iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, în loc să îl ude pe cap cu apa sfinţită. 

La scurt timp de la botez, copilul a intrat în stop cardio-respirator, scriu jurnaliştii din presa locală. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.