Câteva zeci de persoane au participat sâmbătă la Sibiu, la un flashmob organizat pentru apărarea statului de drept şi a luptei anticorupţie. La eveniment şi-au anunţat prezenţa şi reprezentanţi ai Partidului Oamenilor Liberi, Partidului Naţional Liberal, Platformei România 100 şi ai Uniunii Salvaţi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit paginii de Facebook "Corupţia ucide", flash mob-ul a fost organizat de mişcarea civică „Iniţiativa România”, cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate, şi continuă proiectul Contract România, început la finalul lunii mai 2017, de a forma o reţea naţională de grupuri civice deschisă tuturor comunităţilor organizate formal sau informal care „susţin public şi neechivoc libertăţile şi drepturile individuale, domnia legii, independenţa justiţiei şi orientarea euroatlantică a României”.
 
Participanţii la flash mob nu au scandat şi au purtat pancarte pe care scria "Toţi pentru justiţie" şi "Fără penali în funcţii publice." 
 
Organizatorii vor să tragă un semnal cu privire la necesitatea unităţii tuturor organizaţiilor civice care cred şi acţionează neechivoc pentru libertate şi democraţie, drepturi şi libertăţi individuale, stat de drept şi anticorupţie, solidaritate şi toleranţă, respect şi încredere, integritate şi transparenţă.
 
De asemenea, evenimentul atrage atenţia asupra necesităţii de consolidare a acţiunii comune în faţa unei „puteri politice care ameninţă în mod direct statul de drept, independenţa justiţiei, orientarea euroatlantică a României şi viitorul ei democratic şi care a infestat discursul public prin manipulare, dezinformare, minciună şi propagandă antioccidentală şi antiliberală”.
 
Totodată, iniţiatorii vor să pună bazele unui plan comun de acţiune civică în vederea alegerilor din 2019 şi 2020, inclusiv privind deschiderea competiţiei politice sau creşterea participării la vot.
 
Peste 120 de reprezentanţi ai 23 de grupuri civice din ţară, majoritatea înfiinţate în timpul protestelor care au urmat tragediei din Colectiv şi adoptării OUG 13, se vor întâlni în weekendul 13-15 aprilie 2018 la Sibiu
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.