Câteva zeci de ieşeni au depus flori şi au aprins lumânări în centrul Iaşiului, duminică, în memoria victimelor din clubul Colectiv, unii dintre participanţii la eveniment arătându-se dezamăgiţi că la un an de la tragedie vinovaţii nu au fost pedepsiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei care au iniţiat acţiunea pe Facebook au vrut să organizeze un marş al tăcerii pe străzile Iaşiului, însă nu au obţinut în timp util aprobările necesare astfel că au solicitat prietenilor să vină în Piaţa Unirii şi la Casa Studenţilor, pentru a depune flori şi a aprinde lumânări.

Până seara, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii au fost aprinse zeci de lumânări şi depuse flori, acelaşi lucru întâmplându-se şi la Casa Studenţilor, unde lumânările au fost aşezate pe treptele instituţiei.

”Am vrut să ne arătăm solidaritatea. Nu este o acţiune politică, nu am scandat nimic. Am venit individual să aprindem o lumânare în memoria victimelor Colectiv. În cele două locuri (Casa Studenţilor şi Piaţa Unirii - n.r.) s-au adunat ieşenii şi anul trecut”, a spus Diana S., o tânără din Iaşi.

Un alt tânăr, care a ajuns cu flori în Piaţa Unirii din municipiu, s-a arătat nemulţumit că la un an de la tragedia din clubul bucureştean nu s-a făcut dreptate şi că vinovaţii nu au fost pedepsiţi.

”Ne aşteptam ca autorităţile să facă dreptate. Avem prieteni care au murit în clubul Colectiv, am fost cu toţii mişcaţi de ceea ce s-a întâmplat şi am crezut că nu ne vor amăgi şi de data asta. Încă sperăm că lucrurile nu rămân aşa”, a spus Marian P., student originar din Bacău, care învaţă la Universitatea ”Alexandru Ion Cuza” din Iaşi.

Potrivit îndemnurilor pe Facebook, ieşenii sunt invitaţi să depună flori şi să aprindă lumânări în centrul oraşului până la ora 21.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.