Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri seară, şi în Piaţa Unirii, din Focşani, în semn de protest faţă de adoptarea proiectului legii graţierii şi a ordonanţei de urgenţă privind modificările aduse codurilor penale. Oamenii au pancarte şi scandează lozinci împotriva preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, a lui Liviu Dragnea şi a Guvernului, căruia îi cer demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din Focşani începând cu ora 17.30, numărul protestatarilor crescând treptat ajungând la câteva sute de persoane.

Oamenii scandează lozinci: ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Afară cu mafia din ţară!”, sau ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Jos Guvernul” ori ”Nu vă fie frică, Oprişan pică”.

De la un microfon, unul dintre protestatari a îndemnat la un protest fără violenţe: ”Să nu dăm apă la moară agitatorilor, nu vrem incidente la acest protest!"

Tot de la microfon, un alt protestatar a declarat că ”cel care a furat un salam rămâne în puşcărie”, în timp ce PSD a dorit să preia puterea pentru a-i scăpa de închisoare şi de a*i face ”curaţi” pe penalii partidului/

”Credea Oprişan că am murit? Se înşală. Suntem aici, şi la Craiova, şi la Iaşi, şi la Sibiu, Cluj ori Timişoara. PSD -ului trebuie să-i intre bine în cap că au voturile a peste trei milioane de români sinceri care aşteaptă de la ei un program de guvernare cu locuri de muncă, mărirea producţiei, autostrăzi, nu să-şi acopere penalii şi să-i salveze din penitenciare. Peste tot au spus că sunt penitenciarele aglomerate, însă legea asta nu e făcută pentru cei care aglomerează penitenciarele ci pentru cei 3000 de oameni care sunt în politică şi ocupă funcţii. Afară cu hoţii din ţară”, a declarat un alt protestatar din Focşani.

”Să ne gândim la câte resurse au fost investite pentru a cerceta faptele de abuz în serviciu, câţi poliţişti şi procurori au lucrat la aceste lucruri şi vine unu ca Dragnea care şi trimite paiaţa la Ministerul Justiţiei şi face o lege ca să i facă curaţi pe toţi ai lor”, a mai spus un focşănean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.