Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale anunţă că, de la 1 ianuarie, de când a intrat în vigoare legea pensiilor militare de stat, au fost înregistrate aproximativ 4.000 de dosare de pensie, dintre care aproximativ 2.000 sunt pensii de serviciu ale foştilor militari, restul fiind pensii de urmaşi, de invaliditate sau ale altor foşti angajaţi din sistemul de apărare. De asemenea, au fost înregistrate 44.000 de cereri de recalculare a pensiilor, dintre care 7.000 au fost soluţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din datele centralizate până la 12 octombrie, la registratura Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. s-au înregistrat un număr de aproximativ 4.000 de cereri de înscriere la pensie militară de stat, din care aproximativ 2.000 sunt pentru pensie de serviciu din M.Ap.N. - restul fiind cereri pentru pensie de invaliditate şi de urmaş si din cadrul altor institutii aparţinând Sistemului de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională - solicitările complete fiind rezolvate în termenul legal”, arată Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale.

Instituţia mai arată că nu sunt înregistrate întârzieri şi că au fost puse în plată toate deciziile de pensionare sosite până pe 12 octombrie. 

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale arată şi că, până la data de 30 iunie 2016, data limită pentru depunerea cererilor, au fost înregistrate peste 44.000 de solicitări de recalculare a pensiilor.

Până la data de 12 octombrie 2016, au fost recalculate peste 7.000 de pensii, conform Ordinului ministrului Afacerilor Interne, al ministrului Apărării Naţionale, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de Protecţie şi Pază care au pensii gestionate de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.