Soţia preşedintelui Kalus Iiohnnis, Carmen Iohannis, a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt, de soţia acestuia, de directorului Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu Constantin Chiriac şi de un grup de elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prima ieşire la teatru cu clasa a IX-a. Să ne apreciem cultura, ea este identitatea noastră în universalitate!", scrie Carmen Iohannis pe pagina de Facebook. Ea este dirigintele unei clase a lX-a  de la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

În fotografia postată, ea apare avându-i  în dreapta pe ambasdorului Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt şi pe soţia acestuia, iar în stânga pe directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac. În spatele lor, se află mi mulţi adolescenţi.

Sâmbătă, ambasadorul Germaniei s-a aflat la Mediaş, la simpozionul “Hotărârea de Adeziune a Saşilor la Unirea cu România la 100 de ani”, unde a declarat că, în contextul politic actual, în care unele forţe din ţară continuă să considere oportună discreditarea rolului minorităţii germane în această Românie comună, adeziunea saşilor şi şvabilor la statul român modern, acum 100 de ani, este mai relevantă ca oricând. Diplomatul a precizat însă că aceste voci sunt individuale, iar "indiferent cât de tare răsună, au un fundament limitat şi urmăresc obiective mai mult decât transparente", subliniind că nu reprezintă opinia majorităţii populaţiei României.

El a precizat că, prin aniversarea celor 100 de ani de la declaraţia de la Mediaş, este sărbătorit în mod simbolic şi tot ansamblul relaţiilor româno-germane, care "sunt unice, în felul lor".

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.