Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus, marţi, referitor la afirmaţiile făcute de şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Române, Radu Gavriş, care a vorbit într-un interviu televizat despre efectele pe care le vor avea modificările aduse codurilor penale, că acestea reprezintă doar o părere personală a poliţistului şi nu poziţia instituţiei. Ministrul a spus că poliţiştii ar trebui să stea departe de sfera politică şi să aibă anumite reţineri impuse de funcţia pe care o au.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi şi-a expus o părere personală în baza unui mandat pe care eu nu l-am acordat nu consider că poate fi confundată cu o poziţie instituţională. Cu atât mai mult cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţă de a legifera”, a declarat minsitrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ea a spus că îşi doreşte ca poliştii să aibă anumite reţineri, având în vedere funcţia pe care o au, şi să nu se implice în politică.

„Eu îmi doresc în această conjuctură care s-a politizat foarte mult ca poliţiştii să fie reţinuţi şi să înţeleagă că sunt cei care aplică legea şi că această meserie impune nişte rigori. (...) Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere, eu cred că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică şi atât timp cât şi-a expus (Radu Gavriş, n.r.) public o părere personală fiind cunoscut ca un bun profesionist, şi-a adus singur un deserviciu. (...) Nu se face o anchetă, este un poliţist crae şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a adăugat că un ministru membru al unui partid politic nu va „dezlănţui un jihad împotriva unui poliţist specialist care şi-a expus public o părere”, ci doar subliniază faptul că el ar fi trebuit să rămână poliţist şi să nu intre în dezbateri politice.

„Nu aşteptaţi ca un ministru membru al unui partid politic să dezlănţuie acum un jihad împotriva unui poliţist specialist, recunoscut, care a ieşit şi şi-a expus public o părere personală. Eu spun că trebuia să existe reţinere, să se înţeleagă că pe acest subiect care presupune multă discuţie în tema politicului ar fi trebuit să rămână ceea ce este, un poliţist bun, un specialist bun”, a subliniat Dan.

Declaraţiile ministrului de Interne vin după ce şeful Serviciului Omoruri a vorbit, într-un interviu pentru Digi24, despre efectele modificărilor Codurilor penale.

„Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. În anii 90, la începutul anilor 2000, orice faptă din spaţiul public risca să rămână cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infracţiune gravă cu care ne ocupăm şi pentru care pot să vorbesc poate să rămână în continuare în libertate şi să comită aceste fapte”, a spus comisarul Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, pentru Digi24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.