Candidaţii care s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, la Universitatea Politehnica şi la Facultatea de Drept şi Facultatea de Geologie şi Geofizică din Universitatea Bucureşti susţin luni concursul de admitere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila”, aproximativ 3.200 de candidaţi susţin, de la ora 09.00, concursul pentru ocuparea celor 950 de locuri finanţate de la bugetul de stat, în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).

Cea mai mare concurenţă, de aproape patru candidaţi pe loc, este la Facultatea de Medicină, pentru cele 510 locuri fiind înscrişi 1.942 de candidaţi. La Facultatea de Medicină Dentară sunt 583 de candidaţi pe 130 de locuri, la Facultatea de Farmacie s-au înscris 259 de candidaţi pe 140 de locuri, iar la FMAM sunt 384 de candidaţi pe 170 de locuri.

Pentru concurenţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 470 de locuri cu taxă.

În acest an, 20 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au fost înscrişi, fără examen de admitere, la UMF "Carol Davila”.

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti

La Universitatea Politehnica din Bucureşti, concursul de admitere la facultăţile unde se susţin probe scrise are loc luni şi marţi, de la ora 10.00, candidaţii având la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Facultăţile la care admiterea se va face pe baza a doua probe scrise sunt: Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Energetică, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Inginerie Aerospaţială, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Facultatea de Ştiinţe Aplicate, Facultatea de Inginerie Medicală şi Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Media generală minimă de admitere este 5. Media generală se calculează numai pentru candidaţii care vor obţine media aritmetică a notelor celor două probe scrise mai mare sau cel puţin egală cu 5, aceasta reprezentând baremul minim de admitere. Astfel, media generală se determină ca medie ponderată între media notelor de concurs - MC (80%) şi media obţinută la examenul de Bacalaureat (20%).

Admiterea candidaţilor în Universitatea Politehnica din Bucureşti se face în ordinea descrescătoare a mediei generale obţinută de candidaţi în concurs, în limita numărului de locuri, pentru fiecare domeniu de studiu.

Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obţinut la olimpiadele şcolare internaţionale de chimie, matematică, fizică şi informatică distincţii în ultimii patru ani de studii sunt înmatriculaţi la Universitatea Politehnica din Bucureşti fără admitere, în domenii de studiu corespunzătoare disciplinelor la care au fost distinşi şi pot urma, fără taxe de şcolarizare, cursurile a două facultăţi în instituţii de învăţământ superior de stat.

Nici absolvenţii de liceu care au obţinut în unul din ultimii doi ani de şcolarizare premiile I, II sau III la concursurile şcolare la nivel naţional sau pe grupe de ţări nu dau concursul de admitere.

 

Admiterea la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept şi Facultatea de Geologie şi Geofizică

Peste 20.000 de candidaţi s-au înscris pentru admitere la Universitatea din Bucureşti, cea mai mare concurenţă fiind la Limbi Moderne Aplicate - 75,9 candidaţi pe loc, Limba şi Literatura Italiană - 25,5 candidaţi pe loc, Limba şi Literatura Portugheză - 22,7 candidaţi pe loc.

Luni susţin examenul de admitere candidaţii înscrişi la Facultatea de Drept şi la Facultatea de Geologie şi Geofizică, specializarea Geologie.

La Facultatea de Drept, concurenţa este de 4,1 candidaţi pe loc, în timp ce la Facultatea de Geologie şi Geofizică este un candidat pe loc.

Concursul de admitere pentru programul de studii universitare de licenţă în Drept, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru forma de învăţământ la distanţă, constă într-un test grilă din disciplinele Limba română şi Economie.

La forma de învăţământ cu frecvenţă sunt 300 de locuri bugetate şi 278 de locuri cu taxă, iar la învăţământ la distanţă sunt 400 de locuri cu taxă.

Facultatea de Geologie şi Geofizică organizează concurs de admitere la Geologie, Inginerie geologică şi Geofizică. La admiterea pentru programul Geologie vor fi luate în considerare media de la Bacalaureat (60%) şi testul grilă (40%). Pentru celelalte programe de studii universitare de licenţă se va lua în considerare doar media de la Bacalaureat.

Proba scrisă este susţinută luni şi de candidaţii înscrişi la Facultatea de Teologie Ortodoxă, iar cadidaţii la Facultatea de Teologie Romano-Catolică susţin un colocviu.

La celelalte facultăţi din Universitatea Bucureşti, examenele au fost susţinute în perioada 21-23 iulie. Data limită de afişare a rezultatelor este 29 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.