Căminul de bătrâni din Sighetu Marmaţiei în care doi bărbaţi de peste 70 de ani au făst răniţi după ce s-a prăbuşit tavanul a fost închis de autorităţi, până la efectuarea unei expertize privind starea imobilului, iar toţi cei 125 de beneficiari au fost transferaţi în alte unităţi similare. Răniţii vor fi externaţi, iar Poliţia a anunţat că a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Adrian Mândru, a declarat pentru News.ro că în urma incidentului s-a decis închiderea căminului de bătrâni până la efectuarea unei expertize de specialitate care să stabilească dacă imobilul mai prezintă siguranţă.

Conform sursei citate, toţi cei 125 de beneficiari, mulţi dintre aceştia cu boli psihice şi imobilizaţi la pat, au fost transferaţi, imediat după incident, în alte unităţi subordonate DGASPC.

”În acest caz are loc o anchetă, dar prima măsură luată a fost de a transfera beneficiarii, toţi cu vârste de peste 70 de ani, în alte unităţi ale noastre, pentru că nu ne putem asuma riscul de a mai ţine pe cineva acolo. În camera în care a căzut tavanul se aflau trei beneficiari, iar doi au fost răniţi. Tavanul nu prezenta fisuri, nimeni nu a ştiut că există vreun pericol. Tencuiala de pe tavan era acoperită cu un tavan fals, din regips. Aceste lucrări au fost efectuate în perioada 2006 – 2011, când întregul imobil a fost reabilitat”, a declarat Adrian Mândru.

Clădirea în care funcţiona căminul a fost construită în 1887 şi este monument istoric, iar până în prezent nu au mai avut loc incidente similare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Florina Meteş, a declarat că în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Cei doi răniţi, unul de 73 de ani, iar celălalt de 76 de ani, fuseseră transportaţi la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei. Directorul medical al unităţii, Mariana Şimon, a declarat pentru News.ro că rănile suferite nu sunt grave, cei doi pacienţi urmând să fie externaţi miercuri după-amiază.

Unul dintre aceştia a suferit un traumatism cerebral minor, iar al doilea, o contuzie toracică.

Incidentul a avut loc la un cămin de bătrâni din Sighetu Marmaţiei, într-unul dintre dormitoare, unde tavanul s-a prăbuşit, rănind doi bătrâni aflaţi în încăpere.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.