Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2023 pentru completarea art. 24 din Legea drepturilor pacienţilor 46/2003. Astfel, actul normativ are ca obiect facilitarea accesului membrilor familiei şi rudelor până la gradul al IV-lea, inclusiv, la dosarul medical al pacientului, în cazul în care acesta s-a prezentat la unitatea sanitară în stare fizică de inconştienţă şi fără aparţinători, iar evoluţia patologică a dus la decesul acestuia, şi nu şi-a exprimat, în timpul vieţii, o dorinţă contrară şi consemnată în scris, în acest sens. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În situaţia în care pacientul s-a aflat în imposibilitatea de a-şi exprima consimţământul cu privire la informaţiile prevăzute la art.21 şi a intervenit decesul acestuia prin excepţie de la prevederile art.22, aceste informaţii pot fi accesate pe baza certificatului de calitate de moştenitor”, arată un amendament admis la proiectul de lege.

Pe 29 martie a.c., Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.