Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

Rolul ANDIS este de a dezvolta infrastructura de sănătate, prin pregătirea, implementarea şi finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate.

„Se înfiinţează Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, denumită în continuare ANDIS, organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul sănătăţii, prin preluarea inclusiv a activităţii structurii şi a personalului Direcţiei monitorizare implementare spitale regionale din cadrul Ministerului Sănătăţii, având drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sănătate. ANDIS este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, finanţată integral din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii. Sediul ANDIS este în municipiul Bucureşti”, conform iniţiativei legislative adoptate decizional de către deputaţi.

ANDIS urmăreşte, în activitatea sa, îndeplinirea următoarelor obiective generale:

„crearea şi, după caz, dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate apte să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane la asistenţă medicală de specialitate în cele mai bune condiţii de calitate, asigurarea unor cerinţe înalte de calitate şi performanţă privind infrastructura de sănătate şi transformarea sa într-un centru de excelenţă în gestionarea obiectivelor/proiectelor de investiţii în infrastructura de sănătate, pregătirea şi implementarea obiectivelor/proiectelor de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate, astfel încât acestea să fie finalizate la termen, conform specificaţiilor şi în cadrul bugetului aprobat, atragerea fondurilor europene şi a altor surse de finanţare legal constituite în domeniul infrastructurii de sănătate”, potrivit sursei citate.

Prin hotărâre de Guvern este stabilită organizarea, funcţionarea, sediul şi numărul maxim de posturi al ANDIS, precum şi patrimoniul instituţiei.

Consiliul de supraveghere, preşedintele şi vicepreşedintele sunt organele de conducere ale ANDIS, mai indică proiectul legislativ.

„Consiliul de supraveghere al ANDIS, organ colectiv de conducere al ANDIS, este format din şapte membri, reprezentanţi ai următoarelor instituţii: doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, un reprezentant al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, un reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un reprezentant al Cancelariei Prim-Ministrului, preşedintele şi vicepreşedintele ANDIS”, conform sursei menţionate.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.