Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, în plenul de marţi, un proiect care modifică legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020, în sensul stabilirii sancţiunii contravenţionale complementare a închiderii temporare a sediului operatorului economic, în situaţia repetării contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q), precum şi în cazul săvârşirii contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. r) din actul normativ de bază. Totodată, prin proiect se modifică lit. c) a art. 67 alin. (2), în sensul stabilirii unor noi categorii de agenţi constatatori ai contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q), precum şi al eliminării trimiterii la lit.ş), ţinând seama de cele reţinute de Curtea Constituţională în Decizia nr. 457 din 25 iunie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.578 din 1 iulie 2020. De asemenea, se completează art.68 cu un nou alineat, alin. (2), având ca obiect instituirea unei excepţii de la art. 32 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001.

Votul Camerei a fost decizional, astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.