Cadre medicale din Spitalul de Arşi din Capitală spun că după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a fost închisă există riscul ca unitatea sanitară să nu realize obligaţiile din contractul cu Casa de Asigurări, deoarece această secţie aducea 80 la sută din buget, iar angajaţii spitalului nu şi-au primit o parte din drepturile salariale "Înainte de a decide închiderea secţiei ATI, Ministerul Sănătăţii trebuia să se asigure că oamenii îşi vor lua salariile”, spune Claudia Muşat, asistentă în secţia ATI aflată în renovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Secţia ATI aducea 80 la sută din bugetul acestui spital. De-aia spun că, înainte de a decide închiderea acestei secţii ATI trebuia să se asigure Ministerul Sănătăţii, că, până la sfârşitul anului, îşi vor lua salariile. Nu este vina lor”, a declarat Claudia Muşat, asistent medical în cadrul secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi.

Muşat mai spune că angajaţii spitalului nu şi-au primit bonurile de masă cuvenite pentru luna octombrie, iar unele cadre medicale deja au decis să plece.

"Au fost oameni care au plecat. Sunt cinci medici şi trei astistenţi, din ce ştiu eu, care au plecat”, mai spune asistenta.

La rândul său, liderul Sanitas Bucureşti spune că problemele financiare ale spitalui există în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a returnat o parte din buget.

"Oamenii sunt îngrijoraţi de lipsa de implicare a Ministerului Sănătăţii, sunt îngrijoraţi pentru că au auzit că Ministerul Sănătăţii a cedat 260 de milioane de lei către Fondul de Rezervă al Guvernului şi aici nu se termină lucrările. (...) Ministerul Sănătăţii, când a închis acest spital trebuia să se gândească că nu au cum să-şi realizeze contractul cu Casa (CASMB - n.r.) şi oamenii aceştia sunt în pericol să nu-şi ia salariile. Ăsta este marele pericol. Reabilităm secţia ATI, la terminarea reabilitării nu mai poate funcţiona spitalul”, spune Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală are secţia ATI închisă după ce Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei. De atunci au început ample lucrări de reabilitare cu un buget de 250.000 de euro care a fost depăşit.

"Asta ar fi chiar culmea, noi să facem un spital funcţional, modern, ultramodern şi să nu se poată să se deschidă (...). Ultima mea discuţie cu ministrul Sănătăţii a fost undeva în septembrie, când am căzut de acord cu proiectul de reabilitare, de reconstrucţie a secţiei ATI. Altă discuţie, pe alte teme, nu am avut. Dar ce am văzut şi eu, tot din presă, Ministerul Sănătăţii a returnat o parte din bani. Normal ar trebui să investească în sănătate. Bănuiesc că are alte priorităţi Ministerul Sănătăţii în acest moment”, spune Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.