Un tânăr provenit dintr-o familie cu 9 fraţi şi care a crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială a reuşit performanţa de a fi admis al patrulea la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi visează să ajungă inspector antidrog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan s-a născut într-o familie cu 9 fraţi unde neajunsurile erau o obişnuinţă. Din această cauză mai toată viaţa şi-a petrecut-o prin centre de asistenţă socială, în grija statului, însă asta nu l-a descurajat pentru a-şi îndeplini visul de a deveni poliţist. Pe perioada liceului tânărul s-a mutat într-un apartament al DGASPC Buzău unde, chiar dacă a trăit alături de alţi doi colegi, a fost mult mai bine decât acasă, unde trebuia să împartă camera cu alţi 6 fraţi.

Răzvan a depus eforturi mari pentru a-şi atinge ţelul şi a învăţat ba la bibliotecă, ba prin parc sau prin alte locuri unde găsea linişte, iar concomitent cu studiul s-a pregătit şi fizic alergând sute de kilometri pentru a putea face faţă probei eliminatorii pe care o avea de susţinut.

Poliţiştii buzoieni l-au vizitat pe Răzvan Cercel pentru a-l încuraja înaintea plecării la Băneasa unde trebuie să ajungă sâmbătă pentru începerea studiilor.

„L-am reîntâlnit pe Răzvan, unul dintre elevii buzoieni care tocmai a primit rezultatul tuturor etapelor concursului de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti. Rezultatul a fost cel mult aşteptat şi pentru care a muncit în mod consecvent, cu determinare, cu seriozitate: mâine pleacă la Băneasa, pentru cazarmare. Este un pic emoţionat, puţin îngrijorat de faptul că este contra timp, dar mândru şi fericit că urmează anii de studiu pentru a deveni ceea ce şi-a dorit", au transmis reprezentanţii IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

De asemenea, IPJBuzău i-a mai făcut şi o altă surpriză tânărului şi i-a pregătit deja bagajul de care va avea nevoie, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale: Fundaţia Amprenta Buzău, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Democratic al Poliţiştilor SIDEPOL şi Club Sportiv Poliţia Buzoiană.

Luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, i-au oferit o emblemă, pe post de amuletă, care să îl ghideze în drumul pe care a pornit, cu următoarea inscripţie: "Curaj - Lege - Onoare!"

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.