Un bărbat de 31 de ani din Buzău a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic intern si internaţional de droguri şi va fi prezentat miercuri judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracţională a unei persoane bănuite trafic internaţional şi intern de droguri de risc.
Astfel, în data de 3 ianuarie, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au dispus reţinerea pentru 24 de ore unui tânăr, de 31 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc.
Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2021 - noiembrie 2022, bărbatul ar fi introdus, în mod repetat, în România, prin intermediul firmelor de curierat internaţional, 105 grame rezină de cannabis, ultimul astfel de colet în care au fost disimulate drogurile fiind descoperit şi ridicat la data de 27 noiembrie 2022. 
În toată această perioadă, bănuitul s-ar fi aflat în Spania, ţară de unde ar fi expediat drogurile de risc, acesta revenind în România la sfârşitul anului 2022. 
Marţi, în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, au fost efectuate percheziţii domiciliare la 2 locaţii din judeţul Buzău, context în care au fost ridicate 50 de grame de rezină de cannabis. A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana depistată fiind condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri urmând ca joi să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.