Un spital nou s-a deschis joi în localitatea buzoiană Pârscov, Centrul de Sănătate Multifuncţional urmând a funcţiona de acum în spaţiul fostului spital din localitate, închis în anul 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul a fost inaugurat după o lungă perioadă de timp în care a rămas în conservare, deşi avea toate dotările pentru a funcţiona.

Unitatea medicală de la Pârscov va deservi locuitorii de pe Valea Buzăului şi va fi administrat ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău.

Pentru amenajarea şi dotarea cu aparatură, Spitalul Judeţean a investit 2 milioane de lei, fonduri provenite în cea mai mare parte de la bugetul judeţului.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Cea mai mare provocare nu a fost asigurarea fondurilor pentru investiţiile în amenajare şi aparatură, ci recrutarea personalului care să profeseze în unitatea medicală. Pentru ocuparea celor 5 posturi de medici şi 17 de asistente medicale, s-au organizat mai multe concursuri, începând din vara anului 2017.

Ultimul anunţ privind selecţia de medici a fost făcut în prima parte a lunii trecute şi vizează 4 posturi de specialişti: obstetrician-ginecolog, internist, pediatru şi chirurg. 

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Dat fiind că este în continuare în desfăşurare acest concurs, funcţionarea aşezământului medical va fi asigurată, pentru început, de 3 medici din Spitalul Judeţean care vor face gărzi.

Centrul de Sănătate Multifuncţional va deservi întreaga populaţie de pe Valea Buzăului, iar internările vor fi doar de zi. 

Centrul va avea 5 secţii, însă pentru început doar pentru trei dintre ele există medici specialişti. Pentru pediatrie şi medicină internă, conducerea spitalului speră să găsească medici şi să funcţioneze şia cestea în cel mult două luni.

”Nu avem încă medici pentru pediatrie şi medicină internă, suntem în tratative cu specialişti şi sper să rezolvăm situaţia în cel mult două luni. Jumătate dintre asistente sunt debutante însă din fericire avem medici cu experienţă care vor lucra aici şi au ce învăţa de la ei”, a declarat directorul medical al SJU Buzău, Dragoş Porumb.

Centrul de Sănătate Multifuncţional va deservi întreaga populaţie de pe Valea Buzăului, adică în jur de 23 de mii de locuitori, iar internările vor fi doar de zi. 

”Nu există gărzi în noul spital, avem ambulatoriu şi internări de o zi, pacienţii vor veni aici, vor fi consultaţi,  dacă se poate rezolva va fi internat de zi, dacă e mai grav având în vedere că avem salvare în curtea spitalului va fi adus la Spitalul judeţean Buzău. Sunt cinci specialităţi, pentru 3 avem medici şi urmează să le acoperim şi pe celelalte ”, a declarat managerul Spitalului Judeăţean Buzău, Claudiu Damian.

Centrul de Sănătate Multifuncţional Pârscov, sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, va funcţiona într-o clădire complet reabilitată si utilată cu aparatură modernă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.