Primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, Dumitru Mitroiu, aflat în funcţie din anii ’90, îşi va pierde mandatul după ce instanţa i-a respins o contestaţie în anulare. Mitroiu fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a fost suspendat din funcţie, dar a reuşit să revină la Primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Contestaţia în anulare aflată pe rolul Curţii de Apel Ploieşti a fost respinsă, miercuri, definitiv şi astfel Dumitru Mitroiu va fi nevoit să părăsească fotoliul de primar pe care îl ocupa din anii ’90.
 
”În temeiul art. 432 alin. 1 cod procedură penală prin raportare la pct. 2 din Decizia nr. 67/ 25 octombrie 2022 pronunţată de Î.C.C.J.- Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.141 din 28 noiembrie 2022, întemeiată pe efectele deciziilor Curţii Constituţionale nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022, respinge, ca nefondată, contestaţia în anulare formulată de condamnatul-contestator Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr. 1053 din data de 04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 3072/277/2017. Înlătură măsura suspendării executării deciziei contestate. Obligă pe contestatorul-condamnat la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în calea extraordinară de atac. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18 ianuarie 2023”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Ploieşti.
 
În luna noiembrie 2021, primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, Dumitru Mitroiu, şi contabilul Primăriei au fost condamnaţi definitiv pentru abuz în serviciu, la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce ar fi acordat, în anul 2012, sporuri de vechime şi fidelitate pentru el şi viceprimarul de la acea vreme. 
 
La scurt timp de la condamnare, prefectul judeţului Buzău a emis un ordin prin care primarul din Cislău era suspendat din funcţie ca urmare a condamnării definitive, însă Mitroiu a apelat formulat o contestaţie în anulare şi a reuşit suspendarea deciziei iniţiale şi a ordinului de suspendare din funcţie.
 
Miercuri instanţa a respins definitiv acţiunea primarului Dumitru Mitroiu şi astfel acesta va fi nevoit să părăsească fotoliul de primar pe care îl ocupa de 8 mandate. Dumitru Mitroiu a fost profesor de matematică şi a intrat în politică în anul 1990 ca viceprimar al comunei Cislău, funcţie pe care a ocupat-o vreme de 2 ani. Ulterior, din anul 1992 şi până în anul 2020, a fost ales în funcţia de primar al comunei pe listele a diferite formaţiuni politice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.