Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Învăţământului Sorin Câmpeanu, miniătrii Dezvoltării şi Mediului Cseke Atilla şi Tanczos Barna şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu sunt aşteptaţi marţi la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Buzău, despre care primarul municipiului afirmă că este prima unitate de învăţământ din România sută la sută eco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şcoala Gimnazială nr 11 din Buzău este cea mai mare unitate de învăţământ din municipiu, iar primarul municipiului Constantin Toma spune că este prima unitate de învăţământ din România 100% eco. 
 Şcoala din Buzău este dotată cu panouri solare care produc o parte din electricitatea pe care o consumă, este dotată cu pompe de căldură, apa de ploaie este captată în nişte bazine speciale şi folosită  în scop menajer sau pentru irigarea unei sere didactice. 
Primarul municipiului Buzău Constantin Toma spune ca a fost felicitat pentru proiectul implementat la Şcoala Gimnazială nr 11 din Buzău inclusiv de ambasada Germaniei care a dat asigurări că Guvernul Germaniei va finanţa Primăria Buzău pentru extinderea proiectului la toate şcolile din oraş.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale Şcoala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi. Clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituţii de învăţământ din România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.