Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă - Secţia Exterioară Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, va trata bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 după ce Ministerul Sănătăţii a aprobat o solicitare a autorităţilor din judeţ, în contextul creşterii semnificative a numărului de infectări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă de la Ojasca, judeţul Buzău, vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19 care provin din rândul persoanelor cu afecţiuni psihice. Pacienţii vor beneficia în această secţie de supraveghere de specialitate şi medicaţie adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir şi Molnupiravir, dacă medicii consideră necesară administrarea unui astfel de tratament. 
 
"Din foarte multe motive, este extrem de important ca pacienţii internaţi pe specificul spitalului Săpoca să poată fi trataţi de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult la Ministerul Sănătăţii să se aprobe această completare a planului pentru judeţul Buzău”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea. 
 
La rândul său, directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu, consideră că decizia Ministerul Sănătăţii era necesară în contextul creşterii numărului de infectări. 
 
"Bolnavii cu afecţiuni psihice, ca şi cei care au săvârşit fapte de natură penală şi care necesită internare la Psihiatrie, impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital, pentru că necesită un suport logistic aparte şi tratament medical special, şi, atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ţinând cont şi de  actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări”, a declarat medicul Gabriela Pîrîu, managerul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.