Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că la final de an vor primi prime 54 de angajaţi care au avut rezultate bune, el susţinând că primăria nu va mai acorda altfel de prime în afara celor pentru performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constantin Toma a anunţat că niciun angajat din Primăria Buzău nu va mai primi prime de sărbători sau alte recompense financiare dacă nu se va remarca prin activitatea la locul de muncă.

La final de an, de sărbători, 54 de angajaţi din Primăria Buzău vor primi prime de performanţă. Este vorba despre funcţionari publici şi personal contractual care s-au remarcat în cadrul implementării managemetului de tip Kaizen, un concept de îmbunătăţire continuă a performanţei la locul de muncă, implementat de câteva luni şi în Primăria Buzău. Managementul de tip Kaizen semnifică o schimbare continuă, zi de zi, în sensul de îmbunătiţre graduală, lentă, dar continuă a activitităţii instituţiei.

“Nu ştiu ce e aia primă de sărbători. Nu se va mai da nicio primă, decât pe performanţă. Vor fi premiaţi la final de an 54 de funcţionari şi personal contractual care s au remarcat în cadrul implementării managementului de tip Kaizen. Au fost mai mulţi, dar doar 54 au atins punctajul”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primele pe care le vor primi angajaţii cu rezultate bune vor fi diferenţiate, în funcţie de performanţe, de la 1.000 de lei până la 2.900 de lei brut:

“Puteam să nu le dau nimic sau să le dau maxim două salarii minime pe economie pe an. Vor fi cam 15 la sută cu cele două salarii minime, respective 2.900 de lei  brut, dar am început de la 1.000 de lei, există un nivel de punctaj care măsoară performanţa şi sper ca acest punctaj, acest sistem, să prindă rădăcini adânci aici, dar să ne ducem şi spre şcoli unde e mare risipă, dar şi spre companiile care sunt în  subordinea Primăriei", a mai spus Toma.

Acordarea unor astfel de stimulente trebuie aprobată mai întâi de aleşii locali municipali, iar apoi să primească avizul de legalitate de la Prefectură.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.