Poliţiştii din Buzău au declinat Parchetului dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modalitatea de eliberare a certificatelor anti-Covid 19, dosar în care miercuri au făcut percheziţii în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov. Din Buzău, de certificate au beneficiat membrii unei familii, dar anchetatorii suspectează că există mai mulţi beneficiari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de IPJ Buzău, în perioada 2021-2022, patru buzoieni cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani ar fi beneficiat de vaccinare anti-Covid, vaccinare care s-ar fi realizat în mod fictiv, scopul fiind obţinerea certificatului specific. 

Intermediarii acestei acţiuni ar fi fost mai mulţi angajaţi ai unui cabinet medical individual din Giurgiu, persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 61 de ani.  

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri şi medii de stocare. Poliţiştii au pus în executare 8 mandate de aducere, iar persoanele cercetate au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals 

"Având în vedere posibilitatea extinderii cercetărilor atât cu privire la numărul persoanelor implicate, cât şi cu privire la faptele săvârşite, dosarul penal a fost declinat spre competentă soluţionare unităţii de parchet" menţionează IPJ Buzău. 

În fapt, cei 4 buzoieni care au beneficiat de certificate verzi falsificate sunt o familie: mamă, tată, fiul şi nora acestora. 

Bărbatul lucrează la Direcţia de Finanţe Buzău, iar soţia este funcţionar bancar. Surse din anchetă susţin că suma plătită pentru fiecare aşa-zisă vaccinate a fost de 100 de euro, taxă pe care ar fi plătit-o şi mai multe persoane din Bucureşti si Ilfov, care nu s-au vaccinat în realitate.  
 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.