Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu solicită un control de la Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pe motiv că unitatea spitalicească nu montează pompe de insulină şi dispozitive de monitorizare a glicemiei. De cealaltă parte, reprezentanţii SJU Buzău spun că legea nu a permis până acum acest lucru şi că medicii diabetologi ai spitalului sunt în proces de acreditare pentru a putea face aceste operaţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bătaie de joc la adresa pacienţilor cu diabet! De ce nu se montează dispozitive de monitorizare a glicemiei la Spitalul Judeţean Buzău? Incompetenţă sau indolenţă? Pacienţii cu diabet din Buzău sunt purtaţi pe drumuri sute de kilometri în condiţiile în care sunt bani alocaţi de Casa Judeţeană de Asigurări Buzău şi doi medici care sunt obligaţi să-i ajute în acest spital, pentru că sunt plătiţi să facă asta! 17 pacienţi cu diabet din Buzău aşteaptă de luni de zile să li se monteze pompe de insulină cu senzori şi sisteme de monitorizare a glicemiei cu senzori. De ce refuză medicii diabetologi din Spitalul Judeţean Buzău să ajute bolnavii? De ce nu a achiziţionat managerul Spitalului Judeţean Buzău dispozitivele finanţate de Casa Judeţeană Buzău?", scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook deputatul Emanuel Ungureanu.

 

 

De asemenea deputatul USR spune că va solicita Ministerului Sănătăţii un control la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ pentru a vedea de ce medicii de aici refuză să monteze aceste dispozitive.

„Voi cere un control al Ministerului Sănătăţii la această unitate sanitară, evident însă că Rafila nu va trimite pe nimeni să verifice un spital controlat politic de PSD...Managerul Spitalului Judeţean Cluj(nr. Buzău) a reacţionat nervos şi a încins telefoanele cu ameninţări la adresa Casei Judeţene de Asigurări Buzău  Domnul manager Claudiu Damian trebuia să achiziţioneze dispozitivele necesare pentru cei 17 pacienţi cu diabet. A avut o sumă alocată de la Casa Judeţeană de Asigurări Buzău încă din luna iunie, nimeni nu poate să-mi ascundă adevărul despre modul în care sunt trataţi pacienţii din Buzău. Domnul Damian ar fi trebuit să ştie de când am venit în Buzău că eu nu consider acest oraş şi judeţ moşia lui Ciolacu şi a sclavilor lui politici! ", mai scrie în postarea sa de pe Facebook deputatul Emanuel Ungureanu vicepreşedinte al  Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor.

În replică, reprezentanţii SJU Buzău spun că reglementările în domeniu au permis ca aceste dispozitive să se monteze doar în centrele universitare şi că abia din toamnă legea permite ca acestea să fie montate şi în spitalele judeţene.

„Potrivit Programului Naţional de Diabet, în ţară, începând cu anul 2018, se desfăşoară montarea sistemelor de monitorizare continuă a glicemiei, pompe de insulină şi pompe de insulină augmentate cu senzori doar în centrele universitare din ţară, Buzăul  a fost alocat centrului universitar din Iaşi. Din toamna acestui an, Ministerul Sănătăţii a aprobat ca aceste dispozitive medicale specifice şi necesare pacienţilor cu diabet zaharat de tip I să fie montate şi de către medicii centrelor de diabet judeţene. Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au început demersurile necesare pentru implementarea acestor dispozitive şi la nivelul SJU Buzău. Aceştia s-au aliniat cerinţelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău care a solicitat cursuri acreditate pentru aceste operaţiuni iar în acest moment suntem în procesul de finalizare pentru achiziţionarea dispozitivelor medicale", a declarat Adriana Bunilă purtător de cuvânt al SJU Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.