Circa 80 de cadre medicale de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat şi Spitalul Judeţean Buzău sunt infectate cu coronavirus sau sunt în carantină la domiciliu, fiind contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate de Covid 19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, la nivelul judeţului  sunt circa 80 de cadre medicale infectate cu coronavirus sau acasă, în carantină, fiind contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate, cele mai multe situaţii de acest gen fiind înregistrate în Spitalul Judeţean Buzău şi în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, spitale în care sunt  tratate atât cazuri Covid cât şi non-Covid. 

De altfel, în ambele spitale  se înregistrează mai multe focare de Covid 19, fiind afectaţi atât pacienţi cât şi cadre medicale. 

Pentru că numărul infectărilor se menţine ridicat, zilnic înregistrându-se peste 300 de infectări, autorităţile de sănătate publică anunţă că vor creşte, din nou, capacitatea de internare, prin alocarea de noi paturi pentru bolnavii Covid. 

"Momentan, sistemul medical din Buzău rezistă  asaltului Omicron. Avem semne consistente că oamenii au înţeles procedura accesului la centrele de evaluare. Sunt tot mai multe programări la consultaţii  la cele 4 centre de evaluare, de unde pacienţii pot primi pentru tratament la domiciliu  chiar şi antiviralul Favipiravir, dacă medicii consideră că este cazul", a declarat prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea. 

Pe de altă parte, pentru că numărul solicitărilor pentru testarea la domiciliu pe care le înregistrează Ambulanţa Buzău este destul de ridicat, prefectul de Buzău face, din nou, apel la medicii de familie să semneze contracte cu Casa de Asigurări prin care să-şi testeze gratuit pacienţii.  Asta chiar dacă Serviciul de Ambulanţă a reuşit până în acest moment să onoreze în  maxim 24 ore toate solicitările de testare. 

La acest moment, la nivelul judeţului Buzău, sunt 75 de medici de familie din circa 190 care au contracte sau acte adiţionale cu Casa de Asigurări şi testează pacienţii la cabinetul lor.    

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.