Aproximativ 400 de persoane din patru sate din comunele buzoiene Chiliile şi Căneşti sunt izolate după ce pârâul Sărăţel şi a ieşit din matcă şi a dislocat tuburile din beton care asigurau accesul către localităţi. Sâmbătă, în zonă a ajuns şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, sâmbătă după-amiază sunt izolate satele Suchea din comuna Căneşti, unde locuiesc 120 de oameni, şi satele Trestioara, Creveleşti şi Budesti, unde sunt 280 de persoane.

Oamenii au rămas izolaţi după ce tuburile din beton care asigurau accesul către aceste localităţi au fost colmatate, urmare a ieşirii din matcă a pârâului Sărăţel. În cele patru sate nu se poate ajunge nici pietonal, iar în zonă au fost aduse utilaje de mari dimensiuni cu care se încearcă repunerea tuburilor, astfel încât să poată fi reluată circulaţia către satele izolate.

De asemenea, locuitorii din Chiliile nu au apă potabilă după ce bazinul pentru captarea apei potabile care ajungea la locuitorii din această comună a fost colmatat.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a mers sâmbătă în mai multe zone din Buzău afectate de inundaţii, a spus că în zonă vor ajunge 40 de jandarmi şi 40 de militari care vor interveni pentru decolmatarea bazinului astfel încât oamenii să poată avea din nou apa potabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.