Solicitările de preschimbare şi eliberare a paşapoartelor la Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău au crescut considerabil în ultimele zile, de la declanşarea conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina, chiar dacă majoritatea oamenilor care se prezintă la ghişee spun că se pregătesc pentru concedii şi nu să plece din ţară de frica războiului. Prefectura Buzău a dispus mai multe măsuri pentru a face faţă numărului mare de cereri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Buzău anunţă, luni, că a luat măsuri de suplimentare a programului de lucru cu publicul, însă chiar şi aşa se constată o aglomerare a fluxului de solicitări 

”Se constată, în mod evident, o creştere a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor, drept pentru care Instituţia Prefectului  a dispus o serie de măsuri. Astfel, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău s-a decis suplimentarea ghişeelor la care pot fi depuse documentele. De asemenea, o altă măsură care vine în sprijinul celor care solicită eliberarea de paşapoarte este prelungirea programului după care pot fi depuse actele necesare, serviciul funcţionând acum de la ora 8.30 până la ora 18.30, în fiecare zi, de luni până vineri”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău. 

Aceştia apreciază că la baza creşterii numărului de solicitări se află relaxarea măsurilor anti-COVID, dar nu exclud contextul geopolitic. 

”Printre factorii determinanţi care au generat această creştere de cereri se numără mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, faptul că oamenii vor putea din nou călători fără restricţii, apropierea sărbătorilor pascale, respectiv perioada de vacanţă a elevilor, fără a putea exclude, însă, actualul context geopolitic”, au transmis oficialii Prefecturii Buzău.  

”Am venit pentru preschimbarea paşaportului. Chiar dacă este încă valabil am cumpărat bilete în Turcia şi există o prevedere legală cum că paşaportul trebuie să fie valabil încă 6 luni de la data ieşirii din ţară pentru a putea călători. Al meu expiră în septembrie, al soţiei în noiembrie, dar pentru a nu fi puşi în situaţia de a fi întorşi de la graniţă am decis să facem această preschimbare din timp”, a declarat un bărbat la ieşirea de la Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău. 

Potrivit datelor statistice înregistrate la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău, în perioada 24 februarie-4 martie 2022, s-au înregistrat peste 890 de solicitări de eliberare a paşapoartelor, dublu faţă de perioada similară a anului 2019.   

De asemenea, reprezentanţii serviciului spun că la ghişee au ajuns să se prezinte în ultima perioadă şi cetăţeni care provin din alte judeţe care se programează on-line şi aleg judeţe unde actul de călătorie se poate elibera mai repede.  

Chiar şi aşa, reprezentanţii Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău dau asigurări că orele programărilor sunt respectate, iar numărul solicitărilor adresate de către cetăţeni nu depăşeşte capacitatea de procesare a acestora.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.