Consiliul Local Buzău a adoptat, în şedinţa de joi, în unanimitate, cel mai mare buget al Primăriei Buzău din ultimii 30 de ani - peste 516 milioane de lei. "Este un buget istoric, cel mai mare de după 1990, unde investiţiile sunt de peste 80 de milioane de euro", a afirmat primarul Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul pe proiectul de buget a fost unanim chiar dacă, pentru a trece, nu era nevoie decât de votul consilierilor social-democraţi care au majoritate calificată în deliberativul local. Consiliul Local Buzău este format din 16 consilieri PSD, 3 de la PNL şi câte 2 de la PMP şi Alianţa USR-PLUS.

"Primăria a venit ieri cu 49 de amendamente, o parte erau şi propuneri din partea PNL. Chiar dacă unele nu s-au concretizat, faptul că am regăsit anumite proiecte ale noastre în amendamentele de ieri ne-a bucurat. Sper să fie un an bun şi domnul primar să ducă la îndeplinire ce a promis. Aici mă refer la studiul de fezabilitate pentru spitalul municipal, în general proiectele mari, pentru că problema cea mai mare din municipiul Buzău este că se încep multe proiecte, dar nu sunt finalizate şi nu au corespondenţă între ele", a spus consilierul liberal Florin Sangiu.

Tot o premieră a fost şi şedinţa comună a comisiilor reunite care avut loc cu o zi înainte, unde aleşii au discutat fiecare proiect, astfel încât la şedinţa de joi toţi aleşii au votat în cunoştinţă de cauză.

"Discuţiile au avut loc ieri, aproape o oră şi jumătate. A fost o şedinţă comună cu toate comisiile. Acolo a fost luat în discuţii fiecare punct în parte şi ne-am lămurit de ieri. Nu aveau sens astăzi voturile împotrivă. A fost o idee bună a primarului pentru că proiectul a avut nevoie de toate avizele, de la fiecare comisie, şi aşa am dezbătut cu cărţile pe faţă", a afirmat consilierul PMP Constantin Florescu, unul din principalii contestatari ai primarului Constantin Toma.

Consilierul PMP a adăugat că este important, de acum înainte, să se urmărească că toate proiectele care au fost prinse în buget să fie duse la capăt.

"Este un buget generos. Este cel mai mare buget din ultimii ani, cu obiective foarte importante pentru municipiul Buzău, cu investiţii la şcoli, parcuri, şi sperăm să fie realizate în totalitate. Principala noastră preocupare este să urmărim cum se pune în aplicare acest buget, cum se cheltuiesc banii, toţi banii alocaţi proiectelor să meargă acolo", a mai spus Florescu.

Şi unul din cei doi consilieri ai alianţei USR-PLUS, Irinel Cârstea, s-a declarat mulţumit după ce ceilalţi consilieri i-au votat un amendament prin care a cerut diminuarea cu 40 la sută a sumei alocate pentru achiziţia de laptop-uri de către Clubul Sportiv Municipal Gloria Buzău.

"Este un buget cu de toate, în sensul că acest buget a cuprins absolut toate doleanţele şi celorlalte partide cu reprezentanţi în Consiliul Local, drept pentru care acest buget a fost votat în unanimitate. Este un buget care ne dă speranţe, iar domnul primar are toate pârghiile pentru a îndeplini toate obiectivele pe care ni le-am propus", a declarat Irinel Cârstea, consilier USR.

"Este un buget istoric, cel mai mare de după 1990, unde investiţiile sunt de peste 80 de milioane de euro. Anul 2022 poate fi cel mai bun an, cel puţin din ultimii 32 de ani, pentru dezvoltarea Buzăului. Vom investi atât în infrastructură, dar şi în educaţie şi cultură! Am prins, de asemenea, bani pentru o mulţime de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice, pentru a putea atrage şi mai mulţi bani din fonduri europene, ţinta fiind între 150 şi 200 de milioane de euro, pentru atingerea viziunii de dezvoltare a Buzăului, până în 2030", a declarat primarul municipiului Buzău Constantin Toma.

Bugetul municipiului Buzău pe anul 2022 este de 516.697 mii lei. Din aceşti bani pentru funcţionare sunt alocaţi 262.318 mii lei, iar pentru dezvoltare 268.655 mii lei. Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli, adică 14.276 mii lei, va fi utilizată din excedentul anilor precedenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.