Ministrul Muncii, Budăi, a declarat marţi despre o creştere diferenţiată a pensiilor, că au discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorarea punctului de pensie pentru toată lumea şi o majorare diferenţiată, acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Nu vreau să avansez nicio sumă pentru că nu vreau să dau nicio speranţă nimănui pe care ulterior să nu putem să o putem îndeplini, a mai afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Budăi, despre o creştere diferenţiată a pensiilor:

”Noi am discutat şi am avut o propunere de majorare de cel puţin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea şi o majorare diferenţiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză şi manualul spune că trebuie să ai grijă de populaţia care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus el.

Ministrul a arătat că nu vrea să avanseze nicio sumă în privinţa ajutorului acordat pensionarilor cu pensii mici. ”Sunt multe variante pe masa, luăm decizia în coaliţie şi transparent voi comunica şi vor comunica liderii coaliţiei”, a mai afirmat el.

Despre afirmaţia guvernatorului BNR, potrivit căreia pensiile ar trebui crescute până în rata inflaţiei, mai puţin 15% pentru a nu se crea dezechilibru, Marius Budăi a spus că spunea despre ”anvelopa de 15%” şi că ”în perioade de criză trebuie să existe solidaritate social şi să sprijine acele categorii vulnerabile”.

”Nu vreau să avansez nicio sumă pentru că nu vreau să dau nicio speranţă nimănui pe care ulterior să nu putem să o putem îndeplini”, a mai declarat Budăi. 

Despre sprijinul one off, acordat o singură dată, ministrul Muncii a spus că ”există o variantă, aşa cum avem şi acum acele vouchere de 250 de lei, ca să fie o posibilitate de decontare din fonduri europene”. 

”Discuţiile sunt pe final în coaliţie, suntem pe final cu construcţia bugetului şi imediat într-o săptămână, o săptămână şi jumătate avem decizaia finală”, a precizat el. Întrebat pentru ce vor putea fi folosiţi aceşti bani, ministrul a arătat că până acum s-a mers pe sprijin pentru plata facturilor şi achiziţie de alimente. ”Cert este să vor fi majorări, cert este că vor fi măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.