Peste 2.000 de persoane au pornit, sâmbătă seară, în marş pe Calea Victoriei spre Piaţa Universităţii, în semn de susţinere a diversităţii, comunităţii LGBTI şi drepturilor reprezentanţilor ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două platforme cu doi DJ încadrează mulţimea. Cei mai mulţi dansează şi îşi fac fotografii, susţinând cauza cu mândrie.

"Dacă am sta de vorbă mai mult unii cu alţii, am avea şansa să ştim mai mult unii despre alţii", a declarat un bucureştean, nemulţumit de "graniţa trasată de PSD" între cele două mulţimi. În Piaţa Victoriei, mii de oameni s-au adunat deja pentru mitingul de susţinere a PSD.

Bucharest Pride 2018 (Foto: Patricia Marinescu)
Bucharest Pride 2018 (Foto: Patricia Marinescu)

Aşa cum au anunţat organizatorii, un steag - curcubeu de mari dimensiuni a fost desfăşurat şi purtat de participanţii la paradă.

În Piaţa Universităţii (esplanadă) va continua petrecerea şi vor fi rostite mai multe discursuri: ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, Peaches, Dragoş Bucurenci şi Andreea Bălan se numără între cei care vor vorbi.

La cea de-a 14-a ediţie a marşului diversităţii vor fi sărbătoriţi 40 de ani de când a fost creat steagul-curcubeu, pentru a reprezenta solidaritatea comunităţii LGBTI şi apărarea drepturilor ei. 

Bucharest Pride se va încheia cu o petrecere în clubul Control, unde va cânta Peaches, pentru prima dată la Bucureşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.