Salvamontiştii de la Râşnov şi un elicopter SMURD au intervenit, sâmbătă, pentru preluarea unei turiste care a alunecat pe gheaţă în apropiere de cabana Mălăieşti. Femeia se afla, împreună cu un grup de turiste, într-o zonă dificilă, care este închisă pe timp de iarnă, traseul fiind acoperit cu gheaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Turista, în vârstă de 63 de ani, făcea parte dintr-un grup de şase femei care sâmbătă cu plecat de la cabana Mălăieşti către cabana Diham, pe un traseu acoperit cu gheaţă. La 20 de minute de la intrarea în traseu, femeia a alunecat şi s-a rănit, însoţitoarele ei solicitând ajutor.
 
O echipă de la refugiul Salvamont Mălăieşti i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o pe rănită până în zona unde un elicopter SMURD a putut ateriza.
 
Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului că în această perioadă turiştii se expun în continuare unor pericole dacă intră pe traseele montane care sunt închise iarna. În aceeaşi zonă în care a alunecat femeia rănită sâmbătă, salvatorii montani au intervenit şi la sfârşitul săptămânii trecute pentru recuperarea unei turiste care s-a accidentat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.